SMARTSCHOOL

Elektronisch leerplatform

De leerlingen en het personeel van MDI maken intens gebruik van het elektronisch leerplatform Smartschool. Zowel in de school zelf als thuis biedt dit heel wat mogelijkheden: extra oefeningen en mededelingen per vak, uitwisselen van berichten, belangrijke informatie die steeds op intradesk kan geraadpleegd worden, documenten die op school geüpload en thuis weer bewerkt kunnen worden, de voortdurend geüpdate kalender, de elektronische agenda...

Om de communicatie tussen thuis en school nog efficiënter te laten verlopen kunnen de ouders sinds het schooljaar 2011-2012 een co-account aanvragen. Zij kunnen via berichten contact opnemen met leerkrachten en directie en hebben toegang tot intradesk (met o.a. alle brieven en praktische informatie) en de schoolagenda van hun zoon of dochter.

Mater Dei werkt ook met het rapportsysteem van Smartschool: Skore. De leerlingen krijgen nog altijd een papieren rapport mee naar huis, maar ouders kunnen het rapport ook online bekijken. Op die manier spelen we nog korter op de bal.