Uitwisseling met IES Sierra Mágina in Huelma

17 April 2024

Een deel van onze zesdejaars trokken op uitwisseling naar IES Sierra Mágina in Huelma (provincie van Jaén).

De eerste dag verkenden we de school, aten we churros en namen we deel aan een literaire wedstrijd in de schoolbibliotheek. Na een officiële verwelkoming op het stadhuis door de burgemeester ontdekten we het historisch centrum, het kasteel en de kerk van Huelma. We sloten de dag ten slotte af met een indrukwekkend bezoek aan de almazara (olijfoliefabriek). Een druk en fijn programma!

Op woensdag beleefden we weer een prachtige dag: uitstap naar Granada! In de voormiddag gidste onze gastleerkracht Fabián ons doorheen het indrukwekkende Alhambra paleis. In de namiddag verkenden wij het stadscentrum aan de hand van een digitale fotozoektocht. Wat een parel van een stad op historisch en cultureel vlak!

Een zonovergoten donderdag in de provinciehoofdstad Jaén: bezoek aan de baños árabes, de majestueuze kathedraal en vervolgens het castillo de Santa Catalina met adembenemende uitzichten op de bergen en olijfbomen.

Op vrijdag namen we deel aan een creatieve literaire opdracht en een technologische workshop voor we gingen hiken in de prachtige Sierra Mágina. In de avond vond de afscheidsreceptie plaats met de plechtige uitreiking van de diploma’s. Het was een week vol prachtige indrukken die nog lang zullen nazinderen. We love Huelma!